Mat

Den mat vi slänger ger varje år ett onödigt koldioxidutsläpp på lika mycket som 700 000 svenska medelbilar släpper ut.

Här kommer lite tips om man får maten att hålla längre. En del var nytt för mig!!

  • Frys in den frukt du inte hinner äta. Kan användas till smoothies!
  • Släng inte mjölken förrän du ser att den är dålig. Om datumet är på väg att gå ut - frys in den och använd vid matlagning och bak
  • Om du upptäcker mögel på ost, skär bort det samt en centimeter runtomkring. Resten går bra att äta.
  • För att snabba på mognadsprocessen hos en avokado, lägg den i en påse tillsammans med äpplen, avokadon påverkas av etylengasen som äpplet släpper ut.
  • Är morötterna mjuka, lägg de i vatten så återfår de sin spänst!
  • Förvara ej potatis och lök tillsammans. Potatisen kan ta smak av löken och är också känslig för lökens etylengas.
  • Nötter och frön ska nästan alltid förvaras i kylskåp. Undantaget är cashewnötter. 

Källa:Konsumentföreningen

Kommentarer
Postat av: Karin Frisendahl

Vilket bra tips om frukten!

2009-08-27 @ 23:33:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0